انصافعلي هدايت به زندان بازگشت
انصافعلي هدايت، روزنامه نگارآزاد اهل تبريز، امروز پس از پايان مدت مرخصي استعلاجي به زندان باز مي گردد.
وي در گفت و گو با خبرنگار حقوقي "ايلنا"، اظهار داشت: طبق قانون هر فردي كه براي بار اول به زندان محكوم مي شود، پس از گذشت نيمي از محكوميتش، مشمول قانون آزادي مشروط ميشود كه در صورت اجراي آن، بنده بايد 26 شهريور ماه آزاد شوم.
اين روزنامه نگار با بيان اين كه همسرش احتياج به پيوند كليه دارد، گفت: به دليل آن كه حكم خود را قانوني نمي دانم، تاكنون نسبت به آن اعتراض نكردهام اما چون همسرم بيمار است و نياز دارد كه من در كنارش باشم از مسوولان ميخواهم كه با آزادي مشروط من موافقت كند.
هدايت در ادامه گفت و گو با اشاره به پرونده شكايت خود از اشخاص لباس شخصي كه دردادگاه مطبوعات و دادسراي نظامي تشكيل شده بود، اظهار داشت: در خرداد سال گذشته 18 لباس شخصي من را مورد ضرب و شتم قرار دادند كه منجر به خونريزي روده هايم شد، در پي شكايت از آن ها پرونده هايي در دادگاه مطبوعات و دادسراي نظامي تشكيل شد.
وي افزود: بدون آنكه من و وكيلم امكان مطالعه پرونده و حضور در دادگاه را پيدا كنيم، براي متهمان قرار منع تعقيب صادر شده است.
مصاحبه راديوفردا با انصافعلي هدايت در پي عمل جراحي و آزادي موقت از زندان
انصافعلي هدايت، روزنامه نگار مستقل در تبريز، در پي انجام عمل جراحي از زندان آزاد شد. وي در مصاحبه با راديوفردا مي گويد که در هنگام مسافرت به آلمان براي تهيه گزارش از کنفرانس جمهوري خواهان، از اداره اطلاعات براي بازجويي ماهانه با وي تماس گرفتند، و پس از برگشت هم در فرودگاه مهرآباد اولين کسي که به او زنگ زد، بازجوي قديمي بود، و آقاي هدايت قول داد که پس از رسيدن به تبريز، خود به اداره اطلاعات معرفي کند. وي مي افزايد که هنگامي که به خانه رسيد، ماموران به خانه وي آمدند و تمامي وسايل از جمله کامپيوتر، موبايل و دست نوشته ها را بردند، که بعضي اقلام از جمله دست نوشته ها را پس ندادند. وي پس از ملاحظه حکم متوجه شده است که حکم بازداشت وي روز چهاردهم ماه صادر شده است و او در 18 ماه به برلين رفته بود، لذا شرکت آقاي هدايت در کنفرانس جمهوري خواهان نقشي در اين قضيه نداشته است. وي مي گويد که رفتار در زندان انفرادي خوب بود و امکانات غذايي و بهداشتي هم در اختيار بود، اما در زندان وضعيت فرق مي کرد و آب گرم و امکانات بهداشتي وجود نداشت. وي مي افزايد: در مدت اين 44 روز مي خواستند گوش من را بکشند تا حساب کار دست بقيه بيايد تا بدانند که اگر پا را از گليم خود فراتر بگذارند، گوششان را مي برند. وي مي افزايد که پس از 21 روز مرخصي استعلاجي، به زندان برخواهد گشت. آقاي هدايت رفتار ماموران اطلاعاتي را خوب توصيف مي کند.
فريدون زرنگار، مصاحبه با انصافعلي هدايت (تبريز)
انصافعلي هدايت: براي ضاربان من قرار منع تعقيب صادر شده است، طبق قانون آزادي مشروط بايد 26 شهريور ماه از زندان آزاد شوم
تهران-خبرگزاري كار ايران
انصافعلي هدايت، گفت: قاضي شعبه 2 دادسراي نظامي آذربايجان شرقي شكايت من از 18 تن از ماموران نيروي انتظامي كه مرا مورد ضرب و شتم قرار دادند، وارد ندانست و براي همگي ايشان قرار منع تعقيب صادر كرد.
اين روزنامه نگار در گفت و گو با خبرنگار حقوقي "ايلنا"، با اعلام اين مطلب افزود : از سال گذشته كه بنده توسط ماموران نيروي انتظامي دستگير شدم و توسط آنان مورد ضرب و شتم قرار گرفتم همراه با نوشت نامه سرگشاده اي به آقاي خاتمي رئيس جمهوري شكايتي نيز به دادسراي نظامي استان آذربايجان شرقي ارايه كردم كه به شعبه 2 اين دادسرا ارجاع شد.
وي افزود: قاضي شعبه 2 نيز قول داد كه محاكمه را ظرف مدت 2 ماه آغاز كند كه پس از اين مدت احضاريه اي به دست من رسيد كه بايد طبق آن صبح امروز در اين شعبه حضو ر مي يافتم البته در متن احضاريه اشتباها اسم بنده هم به عنوان شاكي و هم به عنوان متهم آورده شده بود.
اين زنداني سياسي در ادامه تصريح كرد: با توجه به اين كه طبق احضاريه دريافتي بنده بايد صبح امروز به عنوان شاكي در دادگاه حضور مي يابم اما هفته گذشته يعني در روز دوم شهريور از سوي دادسراي نظامي نامه اي مبني بر صدور قرار منع تعقيب از سوي شعبه 2 اين دادسرا دريافت كردم.
انصافعلي هدايت بابيان اين خبر كه "صبح امروز نيز با مراجعه به دادسراي نظامي خواستار استيفاي حقوق خود شدم "،گفت :قاضي محمودي قاضي شعبه 2 دادسراي نظامي اعلام كرد كه شما حق اعتراض داريد اما بنده گفتم مي خواهم مستندات پرونده را مشاهده كنم تا متوجه شوم كه دادسرا با توجه به چه مستنداتي حكم منع تعقيب ضاربان مرا صادر كرده است كه قاضي محمودي نيز اعلام كرد كه نه شما و نه وكيلتان حق مشاهده پرونده را ندارند.
اين روزنامه نگار با اشاره به اين كه "اعتراضيه اي نسبت به راي شعبه 2 دادسراي نظامي استان آذربايجان شرقي نوشته ام"، افزود: قاضي شعبه 2 حتي از بنده نخواست كه شهود خود را به دادگاه معرفي كنم كه اين قائل نشدن ارزش رسيدگي به شكايت بنده را مي رساند.
وي با اشاره به اين كه" روز چهار شنبه هفته جاري بايد خود را به زندان معرفي كنم"، اظهار داشت: قاضي ناظر زندان اعلام كرده است كه ديگر به شما مرخصي اعطا نخواهد شد.
انصافعلي هدايت در پايان با اشاره به اين كه دو هفته ديگر 9 ماه از 18 ماه محكوميت خو د در زندان را به پايان مي رسانم ،اظهار داشت: طبق قانون اگر هر زنداني مدتي از دوران محكوميت قطعي خود را در زندان گذرانده باشد مي تواند از آزادي مشروط استفاده كند كه بنابراين بنده بايد در تاريخ 26 شهريور ماه آزاد گردم.
اطلاعيه: وضعيت نگران کننده انصافعلي هدايت در زندان جمهوري اسلامي!
هم وطن گرامي!
نزديک به 5 ماه از زنداني شدن آقاي هدايت روزنامه نگار شجاع و مبارز مي گذرد. تاکنون مقامات جمهوري اسلامي به طرق مختلف به آزار و اذيت ايشان پرداخته اند. تاکنون به هيچ يک از اعتراضات به حق خانواده، دوستان و مجامع حقوق بشر چه در عرصه ملي و چه در عرصه بين المللي پاسخي نداده اند.
به دنبال اعتصاب غذاي آقاي هدايت در اعتراض به وضعيت خود، بيماري روده ايشان رو به وخامت گذاشت. فشارهاي زندان و اعتصاب غذا باعث شد که آقاي هدايت دچار تشنج بشود. به دنبال اعتراضات گسترده، مقامات جمهوري اسلامي مجبور شدند، آقاي هدايت را به بيمارستان منتقل بکنند. آقاي هدايت در بيمارستان تبريز تحت عمل جراحي قرار گرفت. ايشان براي بازيافت بهبودي خود بنا به نظر پزشکان مي بايستي همچنان در بيمارستان مي ماند.
اما مقامات جمهوري اسلامي بدون توجه به وضعيت بيماري آقاي هدايت، ايشان را به زندان تبريز منتقل کردند. اکنون در زندان وضعيت بيماري ايشان عود کرده است. آقاي هدايت از ناحيه روده که مورد عمل جراحي قرار گرفته بود، دچار خونريزي شديدي شده است. به طوري که خونريزي به صورت لخته هاي خون رگدار مي باشد.
دکتر بهداري زندان گفته است که وضعيت آقاي هدايت خيلي حاد است و حتما براي مداوا به بيمارستان بايد منتقل بشود. اما مقامات زندان تبريز، بي شرمانه گفته اند، در صورتي اجازه انتقال به بيمارستان داده ميشود، که به دستان و پاهاي آقاي هدايت دستبند و پابند بزنند.
آقاي هدايت به اين خواست مقامات اعتراض کرده است، و حاضر به پذيرش اين تحقير غير انساني نشده است. مقامات نيز از انتقال وي به بيمارستان جلوگيري کرده اند.
آزادي خواهان ايران!
رژيم جمهوري اسلامي بدون توجه به اعتراضات مجامع صلح دوست و مدافع حقوق بشر تمامي دنيا، همچنان به خاطر منافع خود فرزندان اين مرز و بوم را مورد آزار و اذيت قرار ميدهد. براي حفظ ارکان حکومت خود دست به هر جنايتي عليه مبارزان، آزادي خواهان و روزنامه نگاران مي زند.
تنها و تنها در پرتو اتحاد و همبستگي تمامي آزادي خواهان، مبارزان راه صلح، حقوق بشر ميتوان اين رژيم آزادي کش را به عقب نشيني وادار کرد.
مبارزان حقوق بشر!
ما دست ياري به سوي شما دراز مي کنيم، براي نجات جان آقاي هدايت اين روزنامه نگار شجاع آذربايجاني از شما انتظار داريم، هر آنچه که در امکانات و توان داريد، براي نجات جان اين روزنامه نگار شجاع دريغ ننماييد. با مراجعه به سازمانها، احزاب، شخصيتها و نهادهاي مدافع حقوق بشر در سراسر دنيا صداي اعتراض آزادي خواهان ايران را به گوش جهانيان برسانيد و از آنها براي نجات جان انصافعلي هدايت ياري بطلبيد.
12 ژوئن 2004
کميته دفاع از انصافعلي هدايت – خبرنگار مستقل و آزاد
خبرگزاري كار ايران"انصافعلي هدايت":
هيچ دليلي براي نگهداري من در زندان و محاكمهام وجود ندارد. به كسي توهين نكرده ام، دادگاه انقلاب صلاحيت بررسي پرونده مرا ندارد
انصافعلي هدايت گفت: به اعتصاب غذاي خود ادامه خواهم داد تا اينكه مراحل قانوني پروندهام طي شود، چون معتقدم هيچ دليلي براي نگهداري من در زندان و محاكمهام وجود ندارد، من خواستار انتشار اوراق پرونده هستم تا مردم در جريان موارد اتهامي من قرار گيرند.
هدايت در گفتوگو با خبرنگار "ايلنا" با اشاره به اينكه در حال حاضر در مرخصي استعلاجي پس از عمل جراحي بسر ميبرم، تصريح كرد: قرار است بعد از 21 روز مرخصي استعلاجي به زندان مراجعه كنم. قاضي هاشم زاده قاضي اجراي احكام دادگاه انقلاب اعلام كرده كه اگر پزشك معالج تشخيص دهد كه به بستري شدن يا مرخصي استعلاجي نياز باشد با تمديد مرخصيام موافقت خواهد كرد.
وي در خصوص وضعيت عمومي خود گفت: در حال حاضر در منزل خود در بستري هستم و در سه روز گذشته خونريزي روده داشتهام. با اينكه تحت عمل جراحي قرار گرفتهام ولي ظاهراً وضعيتم عادي نيست و شنبه بايد به پزشك جراح معالجه كنم تا ببينم نظرش چيست.
هدايت به نحوه دستگيري خود اشاره كرد و گفت: در زماني كه حادثه تأسف بار زلزله بم رخ داده بود در آنجا بودم كه قرار بود همزمان با آن سفري به آلمان داشته باشم. در تاريخ 14 دي ماه سال 82 حكم دستگيري من توسط قاضي شعبه يك دادگاه انقلاب صادر شد كه شاكي من هم يكي از نهادهاي امنيتي بود.
وي در خصوص موارد اتهامي خود مدعي شد: اتهامات من جاسوسي، توهين به رهبري، تجزيه طلبي، پان تركيسم، رابطه با خارجيها از طريق اينترنت، تبليغ عليه نظام و برخي موارد ديگر بود كه حتي مصاحبههاي من با راديوهاي خارجي نيز به عنوان جاسوسي محسوب شد.
هدايت ادعا كرد: من به عنوان يك خبرنگار به آلمان سفر و در يك كنفرانس مطبوعاتي شركت كردم. در كشور آلمان بودم كه فردي كه خود را به نهادهاي امنيتي منتسب ميكرد به من تلفن زد و اعلام كرد كه ميخواهيم شما را ببينيم كه من اعلام كردم در مسافرت هستم. پس از مراجعت از كشور آلمان دوباره زنگ زدند و من گفتم شنبه ساعت 8:30 خودم مراجعه خواهم كرد.
وي خاطرنشان كرد: جمعه 9 اسفند ماه سال 82 بود كه وقتي از سفر آلمان مراجعت كردم و به خانه رسيدم در حدود بيست دقيقه نگذشته بود كه سه نفر وارد خانه شدند و حكم دستگيريام را نشان دادند و تمام كارتهاي شناسي مربوط به حرفه خبرنگاري، تلفن، كامپيوتر و هزاران صفحه از اسناد از قبيل شعرها و تحليلهايم را جمعآوري كردند، بدون اينكه به من اجازه داده شود كه ليستي از آنها تهيه كنم. مأموران به من گفتند كه ساعت 5 عصر برميگرديم و مدارك را تحويل ميدهيم در حالي كه اين مدارك را با نواقصي از جمله يادداشتهايم، يك هفته پيش به من تحويل داده شد.
هدايت با اشاره به اينكه در اوايل بازداشت در حدود 44 روز در انفرادي بودم و در حالي كه وضعيت مساعدي نداشتم، به بند مالي زندان تبريز منتقل شدم، مدعي شد: حدود 15 روز در بند مالي بودم در حالي كه در اوايل بازداشت از امكاناتي نظير؛ آب و غذاي گرم و پزشك برخوردار بودم و ميتوانستم هر روز دوش بگيرم، اين امكانات در زندان تبريز وجود نداشت. با توجه به اينكه بيماري من وخيمتر شده بود به بهداري زندان منتقل شدم كه بعد از آن نيز به بيمارستان سيناي تبريز منتقل و تحت عمل جراحي قرار گرفتم.
وي ضمن بيان اين مطلب كه قرار بود در تاريخ 18 فروردين جلسه محاكمه من برگزار شود كه به دليل درخواست وكلايم يك هفته به تعويق افتاد، تصريح كرد: در تاريخ 26 فرودين سال جاري اولين جلسه دادگاه من به صورت علني برگزار شد كه در آنجا اعلام كردم كه شما براي نگه داشتن من هيچ مدركي حتي يك پاراگراف و عكسي كه من را متهم به انجام تخلفي كرده باشد، نداريد، من به كسي توهين نكردهام.
هدايت افزود: حتي خود قاضي جوان شعبه اول دادگاه انقلاب هم تشخيص داد كه بسياري از موارد اتهامي موجود در پرونده من فاقد ارزش مطرح كردن در جلسه دادگاه را دارد و فقط چهار مورد اتهامي را مطرح كرد كه در دو مورد آن تبرئه و در دو مورد ديگر يعني تبليغ گسترده عليه نظام و توهين به رهبري به ترتيب به 6 ماه و يكسال حبس محكوم شدم.
وي گفت: اگر دادگاه شهلا جاهد را با دادگاه من مقايسه كنيد ميبينيد كه در جلسه محاكمه شهلا جاهد، قاضي پرونده براي اينكه جرم متهم را اثبات يا نفي كند، دلايلي از جمله نمايش فيلم بازسازي صحنه و اسناد و اوراق را ارائه كرد اما در دادگاه من متأسفانه اشتباهاتي رخ داد كه من نسبت به آنها اعتراض كردم؛ اول اينكه رسيدگي به برخي از موارد اتهامي من در صلاحيت دادگاه انقلاب نبود و بايد به دادگاه مطبوعات ارجاع داده ميشد چرا كه اگر توهيني كرده باشم به عنوان يك روزنامهنگار توهين كردهام و بايد در دادگاه مطبوعات به اين اتهام رسيدگي ميشد و دادگاه انقلاب بايد از خود سلب صلاحيت صادر ميكرد كه اين امر صورت نگرفت.
هدايت اظهار داشت: ايراد بعدي من به دادگاه اين بود كه در جلسه دادگاه حداقل يكبار اعلام نشد كه مثلاً شما در فلان مقاله به رهبر توهين كردهايد، در حالي كه مواردتوهين به صراحت در قانون اساسي ما مشخص شده است در حالي كه قاضي فقط گفت كه؛ اتهام شما توهين به رهبري، جاسوسي و تحريك مردم به شركت در ناآراميهاي روز 26 خرداد ماه 82 است و تاكنون هم مدركي دال بر اين اتهامات در متن حكم ارائه نشده است.
هدايت با اشاره به اينكه حكم صادره از سوي شعبه يك دادگاه انقلاب غيرقانوني است و قاضي اين شعبه قانون را نقض كرده است، افزود: به همين دليل به دادگاه تجديد نظر اعتراض كردم كه متأسفانه در آنجا هم اين حكم تأييد شد. ضمن اينكه چون من به اعتصاب غذا دست زدم براي اينكه حكم را قبل از اعتصاب غذا به من ابلاغ كنند، با عجله حكم را صادر كردند و از طرفي هم مشخص بود كه ميخواهند من را در زندان نگه دارند.
وي ادعا كرد: در جلسه دادگاهي كه در روز 26 دي ماه 82 برگزار شد، قاضي پرونده اعلام كرد كه قرار بازداشت من نقض شده و با 40 ميليون تومان وثيقه ميتوانم آزاد شوم، در حالي كه من در پرونده خود 50 ميليون تومان وثيقه داشتم، اما دادگاه انقلاب آن را نپذيرفت و پرونده را به رئيس دادگستري تبريز كه بعدها با مشاهده نسخهاي از حكم متوجه شديم كه خود مدعي العموم و شاكي من بوده، ارجاع داد كه ايشان هم من را 13 روز در زندان نگه داشتند و وثيقه من را نپذيرفتند در حالي كه حكم نقض شده بود و وي بايد به عنوان قاضي القضات منطقه حكم را اجرا و مرا آزاد ميكرد تا در موعد مشخص به پروندهام رسيدگي كند.
هدايت با اشاره به اينكه پروندهام به مدت دو هفته در شعبه 13 دادگاه تجديد نظر مراحل خود را طي كرد، در خصوص شكستن اعتصاب غذاي خود، گفت: با توجه به قولهايي كه به من جهت برگزاري مجدد جلسه دادگاه در دادگاه مطبوعات داده شد، اعتصاب غذاي خود را شكستم و تحت عمل جراحي قرار گرفتم.
وي در مورد بردن شكايت به ديوان عالي كشور گفت: با توجه به اينكه حكم من غير قانوني است و وكلاي من هم پرونده را به ديوان عالي كشور بردند، ديوان اعلام كرد كه چون پرونده كيفري است و قتلي در آن اتفاق نيفتاده است، قابل رسيدگي در ديوان نيست ولي طبق آخرين اطلاعاتي كه دارم پرونده به هيئت تشخيص ديوان عالي كشور ارجاع شده است.
هدايت با اشاره به اينكه خواستار ابطال قانوني حكم و برگزاري مجدد دادگاه در دادگاه مطبوعات هستم، خاطرنشان ساخت: تاكنون قاضي دادگاه مداركي دال بر اتهامات من مبني بر تبليغ عليه نظام و توهين به رهبري ارائه نداده است.
هدايت در پايان مدعي شد: در بازجوييهاي صورت گرفته، آقايان به من گفتند كه چرا شما گفتيد آب درياچه اروميه 15 سال ديگر خشك ميشود در حالي كه اين خبر، يك خبري رسمي بود و يا اينكه چرا فلان جا گروگانگيري شده بود خبر آن را منتشر كردي و حتي انعكاس اخبار زلزله بم هم براي من مشكل آفرين شد، در حالي كه من در خصوص زلزله بم به راديوهاي آذربايجان خبري دادم كه فرداي آن روز آذربايجان اعلام كرد كه هلال احمر يك حساب ويژه جهت كمك به مردم بم اعلام كند كه هلال احمر هم چنين كاري را انجام داد.